is dit een alttag

Prins Bernhard Cultuurfonds: Maestro

In november 2014 vond de tweede editie van het televisieprogramma Maestro plaats. Ook nu waren de kijkcijfers weer om door een ringetje te halen, gemiddeld keken tot dusver meer dan een miljoen mensen naar de bijzondere 'wedstrijd'. Mocht u het gemist hebben: zes bekende Nederlanders volgen een stoomcursus dirigeren. Zij volgen masterclasses bij beroemde dirigenten, verdiepen zich in muziekgeschiedenis en geven een toelichting op hun muzieksmaak, favoriete componist of muziekstuk. Zo neemt het programma ons mee in de belevingswereld van mensen met wie de kijker zich kan identificeren en wordt terloops maar op indringende wijze een kijkje gegeven in de scheppende kunst van de muziek. En zoals het bij een wedstrijd hoort: aan het eind is er maar 1 winnaar, dit jaar was dat Spike van de band Di-Rect.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds wil graag dat dit programma een vervolg krijgt. Het fonds kan haar missie onderstrepen met de deelname aan het programma door te laten zien hoe rijk het muzikale leven in Nederland is. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om te communiceren met een grote groep (latent) geïnteresseerden in kunst en meer specifiek in toonkunst.

Met deze extra projectbijdrage maakt de BankGiro Loterij dat mogelijk en vervult het Prins Bernhard Cultuurfonds andermaal de rol van fonds dat in de haarvaten van de samenleving opereert.

Tel
020 520 61 30
Web
www.cultuurfonds.nl
Adres
Herengracht 476
1017 CB Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Algemene bijdrage 2014
€ 500.000,-