Prins Bernhard Cultuurfonds: BankGiro Loterij Theaterweekend

Prins Bernhard Cultuurfonds: BankGiro Loterij Theaterweekend

Bezuinigingen vanuit de overheid hebben ertoe geleid dat de theaters creatief werken aan het vergroten van de eigen inkomsten. Podia zoeken naarstig naar manieren om publiek te binden en fondsen te werven: randprogrammering, theaterdiners en backstage-happenings. Om de sector nog een extra impuls te geven willen het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds het BankGiro Loterij Theaterweekend organiseren. Dit evenement verleidt nieuw publiek om naar een voorstelling te gaan en moedigt voormalige bezoekers aan om zich opnieuw te verbinden met de lokale schouwburg of concertzaal. Theaters in Nederland gooien hun deuren wijd open. De vaste prijs voor een voorstelling in dit weekend is € 10,- en daarvoor krijgt de bezoeker veel extra’s: een kijkje achter de schermen, ontmoetingen met de sterren van het theater of een ontbijt tijdens een kindervoorstelling. Het evenement wordt een jaarlijks feest van (her)ontdekking van de podiumkunsten.

Dit nieuwe podium voor de Nederlandse theaters creëert een impuls voor deze sector op een belangrijk moment. De BankGiro Loterij onderkent de belangrijke rol van theaters in het cultuurlandschap van Nederland en stelt de organisatoren graag in staat om het weekend een vliegende start te geven.

Goede doelen nieuws

  • Prins Bernhard Cultuurfonds: Maestro

    De BankGiro Loterij steunt het Prins Bernhard Cultuurfonds: Maestro. In dit televisieprogramma volgen zes bekende Nederlanders een stoomcursus dirigeren.

    Bekijk nieuwsitem

Tel
020 520 61 30
Web
www.cultuurfonds.nl
Adres
Herengracht 476
1017 CB Amsterdam
Algemene bijdrage 2014
€ 821.000,-