Het Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam is het museum van Nederland. In 2013 heeft het geheel vernieuwde museum haar deuren weer geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud. De bezoeker maakt een reis door de tijd waarbij schilderijen, beelden, historische voorwerpen en kunstnijverheid in onderlinge samenhang worden getoond. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis, met Rembrandts meesterwerk ‘De Nachtwacht’ als het indrukwekkend middelpunt.

Geschiedenis Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum opende, als Nationale Kunstgalerij, voor het eerst in 1800 haar deuren. Het was toen gevestigd in het Huis ten Bosch in Den Haag. Destijds bestond de collectie voornamelijk uit schilderijen en historische voorwerpen. In 1808 verhuisde het museum naar de nieuwe hoofdstad Amsterdam, waar het werd gevestigd in het Paleis op de Dam. Toen later koning Willem I aantrad kwamen de schilderijen met de nationale prentencollectie in het Trippenhuis aan de Kloveniersburgwal terecht en gingen de overige voorwerpen terug naar Den Haag. Het huidige gebouw werd in 1885 in gebruik genomen.

Het Rijksmuseum Amsterdam verbindt mensen, kunst en geschiedenis. In het museum krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (internationaal) publiek. Het Rijksmuseum bewaart, beheert, conserveert, restaureert, onderzoekt, bewerkt, verzamelt, publiceert en presenteert voorwerpen van kunst en geschiedenis, in en buiten het eigen gebouw.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
0900 - 0745
Web
www.rijksmuseum.nl
Adres
Museumstraat 1
1071 CJ Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 1998

onderdeel 4 Rijksmusea
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 682.736,-