Slot Zuylen

Via een door eeuwenoude bomen omzoomde parkeerplaats loopt de bezoeker over een prachtig stenen bruggetje het terrein van Slot Zuylen op. Op dit slot is Belle van Zuylen geboren en getogen, de schrijfster die in haar tijd (1740-1805) tot de beau monde van Europa behoorde. Na de oorlogsjaren is het slot ingericht als museum. In de stijlkamers voelt de bezoeker hoe het leven op een slot er in de 18e eeuw moet hebben uitgezien.

De bijgebouwen maken geen deel uit van de museale infrastructuur. Nu kan het museum het tot voor kort bewoonde koetshuis restaureren en inrichten. In dit gebouw komt de ontvangst van de gasten, een informatiecentrum voor slot en omgeving en een vergaderruimte om te verhuren. Met deze ingreep kan het slot de exploitatie verbeteren, de bezoekers een mooiere beleving bieden en worden het monument en de collectie ontzien.

Met de bijdrage van de BankGiro Loterij is de dekking voor de restauratie helemaal rond en kan het slot een flinke stap zetten in het project van de herinrichting.

Tel
030 - 244 02 55
Web
www.slotzuylen.nl
Adres
Tournooiveld 1
3611 AS Oud-Zuilen
Algemene bijdrage 2013
€ 275.000,-