Stedelijk Museum Amsterdam 2014

Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Het Museum is geleden aan het Museumplein in Amsterdam-Zuid waar ook het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum zijn gevestigd.

Het Stedelijk Museum Amsterdam opende zijn deuren in 1895. Het oorspronkelijke bakstenen gebouw is ontworpen door de architect Adriaan Willem Weissman. Vanaf 2004 was Het Stedelijk Museum tijdelijk gesloten waarna het in september 2012 weer opende na een grootscheepse verbouwing. De aanbouw aan het Museumplein bezorgde het museum opnieuw allure en het gezicht werd naar het plein gewend door de verplaatsing van de entree.

Nationale top

In de loop van de vorige eeuw werd Het Stedelijk Museum internationaal beschouwd als een van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst. Het museum heeft sinds zijn ontstaan op het gebied van tentoonstellingen steeds alles goed in de gaten gehouden. Na de opening in september 2012 heeft het museum zich weer in de nationale top van de moderne kunstwereld genesteld. Met aansprekende tentoonstellingen van Malévich, Marcel Wanders en Matisse. Daarnaast is de vaste collectie meer dan de moeite waard.

De collectie kwam tot stand onder bezielende directeuren als Willem Sandberg, Edy de Wilde en Wim Beeren en wordt nog steeds uitgebreid, mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij.

Tegenwoordig staat educatie ook bekend als een primaire opdracht van Het Stedelijk Museum Amsterdam. Dit wordt vervuld door een divers publiek te bereiken, actief te betrekken, te inspireren en uit te dagen. De intentie is om nieuwsgierigheid, dialoog, kritiek en zelfreflectie te stimuleren.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
020 - 573 29 11
Web
www.stedelijk.nl
Adres
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2012

Algemene bijdrage 2019
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 187.158,-