Villa Vijversburg

Stichting Op Toutenburg

Wie van Leeuwarden oostwaarts rijdt over de provinciale weg, rijdt bij Tytsjerk langs deze bijzondere plek. In een historisch park, grotendeels aangelegd in de 19e eeuw, kunnen bezoekers wandelen over de vele slingerpaadjes en genieten van Villa Vijversburg, een heuse grot, de ‘blauwe koepel’, een oranjerie, volière, rotstuin, kruidentuin, het theehuis en een collectie beeldende kunst. Aan de noordkant bevindt zich een overtuin (een tuin aan de overzijde van een (water)weg) met als blikvanger een beeld van Rudi van de Wint. In park Vijversburg vinden regelmatig evenementen plaats zoals tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, muziekuitvoeringen, kerkdiensten in de openlucht en excursies.

Nu wil het park uitbreiden om meer ruimte te geven aan mensen die willen genieten van cultuur en natuur. Bovendien wordt met een uitbreiding het toerisme versterkt. Naast de uitbreiding van het park wordt ook de monumentale villa in het park, Villa Vijversburg, gerestaureerd en geschikt gemaakt voor verhuur. Ook wordt er nog een bezoekerscentrum gebouwd.

De stichting is al een eind op weg met de fondsenwerving en het startsein voor de werkzaamheden is dan ook al gegeven. Met deze bijdrage van de loterij kan de verbouwing en inrichting van de villa, waarvoor de eerste helft al financieel gedekt is, ter hand worden genomen.

Tel
0511 - 43 24 27
Web
www.vijversburg.nl
Adres
Swarteweisein 2
9255 JB Tytsjerk
Algemene bijdrage 2013
€ 250.000,-