Werelderfgoed

Stichting Werelderfgoed Nederland

UNESCO Werelderfgoed wordt beschouwd als uniek en onvervangbaar en daarmee van groot belang om te behouden. Wereldwijd zijn er momenteel ruim duizend Werelderfgoederen in 163 landen. Ons land kent tien Werelderfgoederen waarvan de Van Nellefabriek, de Grachtengordel van Amsterdam, de molens van Kinderdijk en de Waddenzee aansprekende voorbeelden zijn die jaarlijks veel buitenlandse toeristen trekken.

Het Wereldse Verhaal van Nederland

Veel Nederlanders zijn echter beperkt bekend met het Werelderfgoed in ons land. Stichting Werelderfgoed Nederland is de overkoepelende stichting van de tien Nederlandse Werelderfgoederen die de kennis en bewustwording van deze Nederlandse iconen wil vergroten. Met het meerjarenplan ‘Het Wereldse Verhaal van Nederland’ start de stichting vanaf 2018 met de promotie onder het Nederlandse publiek met tal van activiteiten door het jaar heen.

Met de bijdrage van de BankGiro Loterij krijgen de bezoekerscentra van de tien Nederlandse erfgoederen een identieke tentoonstelling in de vorm van een levensgrote projectie van de kaart van Nederland waarmee bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met het Nederlandse Werelderfgoed. De projectie toont de onderlinge samenhang van de Nederlandse erfgoederen en de internationale context waarbinnen deze een rol spelen.

Tel
020 251 4995
Web
www.werelderfgoed.nl
Adres
Gebouw De Bazel
1001 ES Amsterdam
Eenmalige bijdrage 2017
€ 325.000,-