Storyworlds

Storyworld

In het hart van de Groninger binnenstad verrijst het Groninger Forum, een spectaculair gebouw van tien verdiepingen dat medio 2019 de deuren opent voor het publiek. Het complex herbergt onder andere film- en expositiezalen, een bibliotheek, een VVV en horeca. In het Forum komt op de 7e verdieping het nieuwe museum Storyworld waar een unieke combinatie van strips, animaties en games een brede blik op de geschiedenis, het heden en de toekomst van het beeldverhaal geeft.

Het verhaal van strips, animatie en games

Storyworld komt voort uit het Nederlands Stripmuseum dat sinds 2004 bestaat. Om de waardevolle collectie Nederlandse strips te behouden én omdat de inhoud van het museum goed aansluit bij de bibliotheek- en filmprogrammering, werd besloten het museum te verhuizen naar het Forum. Storyworld wordt geen museum in de klassieke zin van het woord maar een interactief en avontuurlijk museum over de universele kracht van het beeldverhaal. Het verhaal van strips, animatie en games wordt verteld aan de hand van schatkamers met interactieve presentaties. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan en krijgt aan de hand van de vele bijzondere opstellingen, origineel tekenwerk en aansprekende beeldfragmenten spelenderwijs inzicht in de universele wetten die ten grondslag liggen aan het beeldverhaal.

De loterijbijdrage stelt het museum in de gelegenheid de ambities op het gebied van de inrichting van de museale presentaties te realiseren.

Web
www.groningerforum.nl
Adres
Hereplein 73
9711 GD Groningen
Eenmalige bijdrage 2017
€ 500.000,-