twentse welle

De Twentse Museumfabriek

TwentseWelle vaart een nieuwe koers. In het museum draait het om kennis met de nadruk op ‘meedoen en meemaken’. TwentseWelle organiseert geen grote tentoonstellingen meer maar jaarlijkse manifestaties waarmee het museum het cultuur- en natuurhistorische erfgoed van Twente verbindt met het heden. Met succes; het museum heeft het afgelopen jaar de bezoekersaantallen flink zien groeien.

Publieksactiviteiten

Gesterkt door dit succes gaat TwentseWelle met De Twentse Museumfabriek volle kracht vooruit op de ingezette koers. Door extra te investeren in publieksactiviteiten wil het museum herhaalbezoek stimuleren en nog meer mensen in Oost-Nederland aan het museum verbinden.

Gratis toegankelijke huiskamer

De museumentree van De Twentse Museumfabriek wordt omgevormd tot een gratis toegankelijke huiskamer. Vanuit deze ontmoetingsplek komt de bezoeker in het BankGiro Loterij Auditorium. Dit wordt het kloppend hart van de Museumfabriek. Het depot wordt omgebouwd tot Twentelab, een licht en open collectiecentrum waar het restauratie-atelier, het depot en het onderzoekscentrum zijn ondergebracht. Hier wordt de collectie van TwentseWelle op innovatie wijze ontsloten voor het publiek. Het publiek kan zelf ook meehelpen met restaureren en ontsluiten waarbij een bijzondere rol is weggelegd voor de taal- en streekcultuur van Twente. Als laatste wordt de capaciteit van de succesvolle werkplaatsen uitgebreid, waar bezoekers zelf aan de slag gaan.

In 2018 is de naam van TwentseWelle gewijzigd in de Museumfabriek.

Tel
053 - 480 76 80
Web
www.demuseumfabriek.nl
Adres
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Extra bijdrage 2017
€ 365.000,-