Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum maakt erfgoed en wetenschap benaderbaar voor een breed publiek. Dat doet het met succes, jaarlijks trekt het museum een groeiend aantal bezoekers, vooral jonge gezinnen. Het Universiteitsmuseum speelt in op de populariteit van wetenschap met laagdrempelige en aansprekende tentoonstellingen. Daarbij geldt het devies ‘aanraken A.U.B!’. De bezoeker mag aan de collectie voelen, ruiken en er zelfs aan proeven.

Het museum beheert en ontsluit de academische en culturele collectie van de Universiteit van Utrecht van vroeger tot nu. De collectie wordt continue uitgebreid met de nieuwste ontwikkelingen vanuit de universiteit. Het museum wil hét onderzoeksmuseum van Nederland te worden en het is hard op weg deze ambitie te realiseren getuige het groeiend aantal bezoekers. Eind 2015 stond de teller op 85.000. Dat is drie keer zo veel als het beoogde aantal van 25.000 toen het huidige gebouw in 1996 openging. En daarmee kunnen we stellen dat het museum uit zijn jas is gegroeid.

Een verbouwing en herinrichting van het gebouw zijn noodzakelijk om de bezoekers op een gastvrije manier te kunnen blijven ontvangen. De vaste presentaties worden vernieuwd waarbij de eigen collectie de hoofdrol gaat spelen en met verhalen tot leven wordt gebracht. De BankGiro Loterij draagt graag bij aan de herinrichting van de vaste presentaties.

Tel
030 253 80 08
Web
www.universiteitsmuseum.nl
Adres
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Algemene bijdrage 2015
€ 300.000,-