Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 2700 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling.

Vragen op het gebied van kunst en samenleving stelt het museum op een experimentele manier aan de orde. Openheid, gastvrijheid en kennisuitwisseling zijn voor het Van Abbemuseum van belang, en bezoekers worden geprikkeld om over onderwerpen na te denken. Bijvoorbeeld over de rol van de collectie als cultureel 'geheugen', of over het museum als publieke ruimte.

Door internationale samenwerking en uitwisseling is het Van Abbemuseum bovendien een plaats waar creatieve kruisbestuiving plaatsvindt. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Extra Project

  • Van Abbemuseum: Feel the Museum

    Het van Abbemuseum wil de voortrekker blijven op het gebied van inclusiviteit door het permanent aanpassen van de collectiepresentatie. Deze schenking stelt het museum in staat aanpassingen te doen, zodat nog meer mensen zich thuisvoelen in dit museum.

Tel
040 - 238 10 00
Web
www.vanabbemuseum.nl
Adres
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2007

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 21.931,-