Van Gogh Museum Amsterdam

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de grootste verzameling werken van Van Gogh ter wereld. Ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 750 brieven van Van Gogh zijn te zien, waaronder Zonnebloemen, De aardappeleters, Tuin met geliefden, De slaapkamer en ook zijn bekende Zelfportret.

Het museum vertelt het verhaal van de wereldberoemde Nederlandse schilder. Bezoekers volgen zijn ontwikkeling en kunnen zijn werken vergelijken met die van andere kunstenaars uit zijn tijd.

Van Gogh experimenteerde veel en was een veelzijdig kunstenaar die een eigen bijdrage heeft geleverd aan de moderne kunst. Nog steeds is hij een inspirator voor nieuwe generaties. Het Van Gogh Museum wil zijn leven en werk daarom toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, met als doel om hen te verrijken en te inspireren.

In september 2015 opende de spectaculaire, nieuwe glazen entree van het museum, gelegen aan het Museumplein.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART kunt u online gratis een ticket met tijdslot reserveren. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
020 - 570 52 52
Web
www.vangoghmuseum.nl
Adres
Paulus Potterstraat 7
1071 CX Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 1998

onderdeel 4 Rijksmusea
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 143.939,-