The Big Picture

Geen tactiek, wel € 375.000,- rijker

23 februari 2016 - Cees uit Hilversum is een gelukkig man. De vader van drie dochters stond afgelopen zondag naast Robert ten Brink in het spelprogramma BankGiro Loterij The Big Picture. In de studio beantwoordt hij de ene na de andere vraag goed. ‘Op gevoel’ en ‘zonder tactiek’, zegt hij zelf. En dat legt hem geen windeieren: Cees neemt maar liefst 375.000,- mee naar huis!

Een dag na de uitzending bellen we Cees op om hem te feliciteren met dit mooie bedrag. “Met Cees”, klinkt het aan de andere kant van de lijn. Zijn stem piepend en schor. “Sorry, ik ben mijn stem kwijt. Niet omdat ik tot in de vroege uurtjes feest heb gevierd hoor”, lacht hij. “Ik heb de uitzending rustig op de bank teruggekeken, samen met mijn vrouw. Best gek om jezelf zo terug te zien op tv. Maar ik heb veel leuke reacties gehad. Lachend: “Mijn vrienden vonden dat ik er jong uitzag.”

Eén miljoen

‘Geen tactiek’, was Cees zijn tactiek. Een goeie, zo blijkt. De Haarlemmer weet in de studio de ene na de andere vraag goed te beantwoorden. De elfde en een na laatste vraag over The Beatles brengt hem naar € 500.000,- op de geldladder. Cees is nog maar één stap verwijderd van het miljoen!

Moment van de waarheid

En dan stelt Robert ten Brink de grote hamvraag: speel je door? Wanneer Cees de vraag niet goed beantwoordt, dan valt hij van € 500.000,- terug naar € 10.000,-. “Ik heb nog geen hulplijn in gezet”, redeneert Cees, “dus ik speel!” Zijn vrouw Nicole, ook aanwezig in de studio, slaat van de spanning de handen voor haar gezicht.

Sagrada Familia

De miljoenenvraag gaat over Big Brother. Cees twijfelt ernstig en zet zijn eerste hulplijn in. Dit betekent dat hij 25% zal inleveren van het uiteindelijke bedrag en een nieuwe vraag krijgt. En dat is er een over de Spaanse basiliek, de Sagrada Familia. Weer twijfel. “Ik heb gezien dat ze alle kanten op kunnen met dit soort vragen, dus ik speel niet”, besluit Cees dapper. Bedroefd is hij allerminst: hij is € 375.000,- rijker!

Maleisië

Wat hij met het geld gaat doen? “We zijn bezig met een verbouwing. Dus dit bedrag komt als geroepen. En als dat er eenmaal op zit, gaan we gaan lekker op vakantie met onze drie dochters. De zon opzoeken in Maleisië.”

Heeft u deze aflevering gemist? Kijk de uitzending nu terug op RTL Gemist.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer