BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten 2015

Kijktip: het Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje!

De BankGiro Loterij luidde 2015 in met een reeks Nieuwjaarsconcerten. Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en violiste Rosanne Philippens brachten pop- en klassieke muziek bij elkaar in Het Concertgebouw in Amsterdam voor winnaars van de BankGiro Loterij.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje staan bijzondere muzikale combinaties centraal. Ilse DeLange en Guus Meeuwis zingen voor het eerst in hun carrière samen een duet: 'Vincent', dat begint met de woorden 'Starry starry night.' Dit nummer van Don McLean gaat over Vincent van Gogh's schilderij 'De sterrennacht'. Guus Meeuwis: "Een ode aan Vincent van Gogh, en dan zo'n mooi liedje, op deze plek. Ik denk dat we alle twee zeer tevreden zijn over dit duet."

Tijdens het nieuwjaarsconcert brengen Ilse, Guus en Trijntje een muzikaal eerbetoon aan de grote Hollandse meesters, zoals Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn.

Een speciale rol is er tijdens het Nieuwjaarsconcert voor Spike, de winnaar van Maestro. Hij dirigeert een van de muziekstukken van het New Amsterdam Orchestra. Frits Sissing presenteert het Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje.

Op zondag 11 januari 2015 om 17.00 uur zendt AVROTROS het Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje uit op NPO 1.
De aflevering is terug te zien via NPO Gemist.