Minister Bussemaker verwelkomt 75.000ste deelnemer Museum Plus Bus

Dinsdag 11 juni verwelkomde de Museum Plus Bus zijn 75.000ste deelnemer sinds zijn oprichting in 2008. De 75.000ste deelnemer is feestelijk ontvangen door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker in het Gemeentemuseum Den Haag.

Samen met de 75.000ste deelnemer onthulde zij een reproductie van een onbekende parel uit de grote Mondriaan-collectie van het Gemeentemuseum Den Haag op de Museum Plus Bus. De 75.000ste deelnemer, mevrouw Tol – Runderkamp uit Volendam, reageerde als volgt: "Het is een wonder! Het is prachtig dat dit initiatief mogelijk is". Na het vertrek van de minister vervolgde de groep senioren zijn bezoek aan het museum.

Sigrid van Aken, directielid van de BankGiro Loterij: "De Museum Plus Bus is een van de prachtige projecten die onze deelnemers van de BankGiro Loterij graag steunen. De bus brengt letterlijk mensen en cultuur dichter bij elkaar. Geweldig dat al 75.000 senioren van kunst konden genieten dankzij de Museum Plus Bus".

Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus is in 2008 opgericht op initiatief van zeven musea en biedt senioren die daar niet meer zelfstandig toe in staat zijn een cultureel dagje uit. Sinds maart 2012 zijn er vijf musea bijgekomen en rijden er twee bussen. De deelnemende musea van de Museum Plus Bus zijn: Cobra Museum voor Moderne Kunst, Gemeentemuseum Den Haag, Hermitage Amsterdam, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum, TwentseWelle en het Van Gogh Museum.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer