PERSBERICHT

390.000 euro voor Drents Museum dankzij deelnemers BankGiro Loterij

Amsterdam, 11 februari 2015 – Het Drents Museum ontvangt in 2015 een bijdrage van ruim 390.000 euro van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Het gaat hierbij om een vaste jaarlijkse bijdrage. Dit is op dinsdag 10 februari tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam bekendgemaakt.

Het Drents Museum ontvangt sinds 2008 steun van de BankGiro Loterij met een vaste jaarlijks bijdrage van 300.000 euro. Daarnaast heeft het museum dankzij het zogeheten geoormerkt werven van de loterij in 2014 ruim 90.000 opgehaald. Met het geoormerkt werven sporen culturele organisaties bezoekers aan om met de loterij voor hun museum mee te spelen. De helft van de maandelijkse lotprijs gaat dan naar het betreffende museum.

“Voor ons is dit bedrag heel belangrijk. Wij kunnen hiermee aankopen doen die echt van belang zijn voor cultuur in Drenthe. Daarnaast zorgt de bijdrage van de BankGiro Loterij ervoor dat we makkelijker aan andere schenkingen komen. Wij zijn hier dus heel blij mee”, aldus Annabelle Birnie, directeur Drents Museum.

Ruim 62,5 miljoen euro voor cultuur in Nederland

Dankzij de bijna 600.000 deelnemers schenkt de BankGiro Loterij dit jaar ruim 62,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland. In 2014 realiseerde de loterij dankzij de lotverkoop een totaalinleg van 125,1 miljoen euro. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op onze website.

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2014 ruim 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.
www.bankgiroloterij.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

BankGiro Loterij, afdeling Communicatie
T: 020 – 5737 677
E: communicatie@bankgiroloterij.nl

Beeldmateriaal

Cheque-uitreiking Drents Museum

Download hier de HR afbeelding 'Cheque-uitreiking Drents Museum'


Dit hoge resolutie beeldmateriaal is rechtenvrij voor publicitaire doeleinden te gebruiken.
Bij plaatsing s.v.p. vermelden: Fotocredits Roy Beusker Fotografie.

Fotobijschrift:
De BankGiro Loterij reikt tijdens het Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam 390.000 euro aan het Drents Museum uit. Op de foto Drents Museum directeur Annabelle Birnie en BankGiro Loterij-ambassadeur Robert ten Brink.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer