Gerdi Verbeet in Sterren op het Doek seizoen 8

Hilversum, 28 oktober 2013 - Vanaf zaterdag 2 november zendt MAX op Nederland 2 om 21.15 uur het achtste seizoen van het succesvolle programma Sterren op het Doek uit, gemaakt in samenwerking met de BankGiro Loterij. De serie wordt wederom gepresenteerd door Hanneke Groenteman.

Aflevering 1 André Kuijpers
Aflevering 2 Irene Moors
Aflevering 3 Rob de Nijs
Aflevering 4 Gerdi Verbeet
Aflevering 5 Huub Stapel
Aflevering 6 Mart Smeets
Aflevering 7 Ellen Vogel
Aflevering 8 Chantal Janzen

De formule van het programma is ongewijzigd: Hanneke Groenteman interviewt een bekende Nederlander, die tegelijkertijd wordt geportretteerd door drie kunstenaars. De hoofdpersoon mag één van de kunstwerken uitkiezen en mee naar huis nemen. De overige schilderijen worden na iedere aflevering geveild voor het goede doel op www.wiebiedtermeer.nl.

BankGiro Loterij en Sterren op het Doek

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Ruim 650.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2012 ruim 64 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Een derde van dat bedrag gaat naar organisaties zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. Twee derde gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Met het programma Sterren op het Doek bij MAX wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

MAX: Sterren op het Doek

Presentatie: Hanneke Groenteman
Vanaf zaterdag 2 november, 21.15 uur op Nederland 2
www.omroepmax.nl/sterrenophetdoek