Als u een goed idee hebt moet u het gewoon gaan DOEN!

Het fonds van de goede doelen loterijen, Stichting DOEN, neemt deze titeltekst letterlijk en ondersteunt sociale, creatieve en duurzame pioniers die zich inzetten om de wereld beter, mooier en creatiever te maken door het opzetten van innovatieve projecten. Onlangs bracht Stichting DOEN een online magazine uit waarin zij een aantal van deze bijzondere mensen en hun initiatieven uitlicht.  

Zo kunt u bijvoorbeeld lezen over de Deventer Schouwburg, die met het programma ‘Podium van de Stad’ alle Deventenaren uitdaagt om met goede ideeën voor lokale voorstellingen en programma’s te komen. Door de wisselende programmering komt er een diverser publiek naar de schouwburg toe. Of lees over het project 100%Terschelling dat een nieuwe dimensie aan het Oerol Festival toevoegt door de praktische zoektocht van kunstenaars naar hergebruik van lokaal afval tijdens het festival. Op de 100%Terschelling Oogst- en Kenniskaart staat aangegeven welke materialen, kennis en netwerken het eiland te bieden heeft als het om hergebruik gaat, zodat deze informatie verder gedeeld kan worden.

Deventer Schouwburg

Uit het programma 'Podium van de Stad' , een initiatief van de Deventer Schouwburg zijn inmiddels 189 voorstellingen voortgekomen.

Stichting Terschellings Oerol Festival

Tijdens een voorgaande editie van het Oerol Festival konden bezoekers dit 100%Terschelling paviljoen bezoeken, opgetrokken uit restmaterialen.

Kortom een mooie greep van projecten uit de veelzijdige wereld van Stichting DOEN. Lezen dus!

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer