Museumprijs

Museumdroom wordt werkelijkheid voor één van de drie Design & Mode-musea

27 maart 2017 - De BankGiro Loterij Museumprijs 2017 is van start! Dit jaar is het thema Design & Mode. Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en TextielMuseum in Tilburg zijn genomineerd. Het winnende museum mag zich een jaar lang ‘Museum van het Jaar’ noemen en ontvangt € 100.000,- voor de realisatie van haar museumdroom.

De drie genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd. Nu is het aan het publiek om te bepalen wie zich een jaar lang ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én wiens museumdroom in vervulling gaat. Is het een aankoop op gebied van hedendaags design voor Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, een tentoonstelling over Jean Cocteau in 2018 voor het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch of kan het TextielMuseum het TextielLab gaan vernieuwen?

Stem en maak kans op een reis naar New York

Van 27 maart tot en met 30 april kunt u stemmen op een van de genomineerde musea via www.museumprijs.nl. Als u stemt maakt u tevens kans op een 5-daagse reis naar modestad New York voor twee personen.

Op donderdag 11 mei wordt het winnende museum bekendgemaakt.