Robert ten Brink terug op de buis met BankGiro Miljonairs

Robert ten Brink terug op de buis met BankGiro Miljonairs

woensdag 6 februari 2019 - Ruim tien jaar lang is het programma op de Nederlandse televisie geweest en na jaren van afwezigheid komt het programma weer het terug op de buis met een nieuwe naam: ‘BankGiro Miljonairs’.

Het concept van het internationaal succesvolle format blijft hetzelfde: 15 meerkeuzevragen, 4 antwoordmogelijkheden, 3 hulplijnen en 1 hoofdprijs. Wie slaagt erin om met € 1 miljoen naar huis te gaan? De presentatie is terug in de handen van Robert ten Brink.

‘BankGiro Miljonairs’ is vanaf 25 mei elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4. Robert ten Brink kijkt er naar uit om het programma weer te mogen presenteren: “De terugkomst van ‘BankGiro Miljonairs’ is voor mij een droom die uitkomt. Ik verheug mij erop om de spannendste quiz ter wereld terug op de buis te brengen.”

Het spel

Per aflevering neemt één kandidaat plaats op de bekende stoel tegenover Robert ten Brink. Om de hoofdprijs van € 1 miljoen in de wacht te slepen moet de deelnemer 15 vragen beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend die mogelijk het goede antwoord weet.

Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ is een prijsuitreiking van de BankGiro Loterij te zien en het publiek bestaat uit BankGiro Loterij deelnemers. Studioplaatsen worden verloot in de maandelijkse trekking van de BankGiro Loterij.