Uitreiking geldprijzen mei & 13e trekking

Vrijdag 14 juni kwamen nietsvermoedende winnaars van de BankGiro Loterij naar Amsterdam om een geldprijs uit de mei en de 13e trekking in ontvangst te nemen. Natuurlijk wisten zij van tevoren wel dat ze een geldprijs gewonnen hadden, maar de hoogte van het bedrag bleef tot de daadwerkelijke uitreiking bij de loterij een complete verrassing. En dat zorgde natuurlijk voor een enorm opgelaten sfeer.

Monique en Michel uit Vught hadden hun jonge kinderen meegenomen naar Amsterdam om de uitreiking bij te wonen en waren door het dolle heen toen ze een cheque van 50.000 euro in ontvangst mochten nemen. “Wat fantastisch! Ik kan er niet over uit. Wij werden door de BankGiro Loterij uitgenodigd om op kantoor te komen. Er werd gezegd dat het bedrag dat we hadden gewonnen geen miljoenenprijs was, maar wel de moeite waard om op feestelijke wijze in ontvangst te nemen op het kantoor van de BankGiro Loterij in Amsterdam. Over een bedrag van 50.000 euro had ik niet durven dromen. Ik wil graag de opleiding Neuro linguïstisch programmeren (NLP) volgen, daar kan ik me nu voor inschrijven”, aldus een enthousiaste Monique.

“Ik dacht dat het een grap was toen ik het bericht hoorde dat ik had gewonnen in de BankGiro Loterij. Ik speel mee met de BankGiro Loterij omdat ik het belangrijk vind om op die manier goede doelen te steunen. Maar nu val ik zelf in de prijzen, dat voelt heel bijzonder. Ik heb twee zoons van 33 en 47 jaar. Het geldbedrag ga ik met hen delen”, vertelde de gepensioneerde Norma uit Amsterdam, die met een cheque ter waarde van 25.000 euro naar huis ging.

Tijl uit Amstelveel speelt met twee loten mee en wist ook niet wat hem overkwam toen hij te horen kreeg dat hij 50.000 euro gewonnen had. “Ik ben zelf een gedreven amateurmusicus en ga ook veel naar musea en concerten. Zonder cultuur gaat het niet in het leven, daarom speel ik mee met de BankGiro Loterij, maar ik win uiteraard ook graag wat. Dit had ik niet verwacht. Ik ben echt totaal overdonderd en blij, wat ik precies met het geld ga doen weet ik niet, maar ja, ik had ook niet verwacht dat ik met zoveel geld naar huis zou gaan.”

Lammy uit Schalkhaar, die met twee loten met de HoofdprijsVerdubbelaar meespeelde, kreeg een ton uitgereikt en kon het nauwelijks geloven. Ze vroeg me zelfs of ik even in haar arm wilde knijpen om er zeker van te zijn dat het geen droom was. Haar man had andere verplichtingen en vond het niet de moeite waard om voor een paar honderd- of duizend euro helemaal uit het Oosten van het land naar Amsterdam af te reizen. Dus kwam Lammy alleen. “Dit is echt ongelooflijk en geweldig. Dit had ik absoluut niet verwacht. Mijn man is zoon van een molenaar dus we hebben zeker een band met cultuur, daarom spelen we ook mee. Ik weet nog niet waar we het geld aan gaan besteden, we reizen wel elk jaar naar Curaçao om lekker te overwinteren, dus daar kunnen we het ook goed voor gebruiken, maar verder weet ik het echt nog niet.”