Bekijk het goud van de Koningssloep

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 september biedt Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam u een uniek kijkje achter de schermen van de restauratie van de Koningssloep. In deze vijf dagen is restaurator Ton van Loon aan het werk aan de vergulde gevleugelde godinnen die normaal gesproken de Koningssloep sieren. De restauratie van de Koningssloep is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Elke dag is er om 11.00 uur, om 13.00 uur en om 15.00 uur een specialist van Het Scheepvaartmuseum aanwezig om te vertellen over de historie van de Koningssloep, over de bijzondere vergulde beelden die de sloep sieren en over de restauratiewerkzaamheden aan de Koningssloep zelf, tijdens Verhaal op zaal: Koningssloep. Ook kunt u restaurator Ton van Loon vragen stellen over dit bijzondere project.

Gouden Koets te water

De Koningssloep heeft ook wel de bijnaam de ‘Gouden Koets te water’. Hij voer voor het laatst in 1962 met Koninklijk gezelschap over de Amstel. Het Scheepvaartmuseum brengt nu de Koningssloep weer terug in oude staat. Na de restauratiewerkzaamheden kan de prachtige ranke sloep weer te water. Geen beter moment dan de dagen na Prinsjesdag, als heel Nederland de Gouden Koets weer bewonderd heeft, om ook heel Nederland een prachtig onderdeel van de Koningssloep, de 'Gouden Koets te water’, te tonen.

Het goud van de Koningssloep in Het Scheepvaartmuseum

  • 17 t/m 21 september, 9.00 tot 17.00 uur
  • Deelname is gratis met een museumkaartje
  • Aanmelden bij de informatiebalie op de dag zelf