Nationale Molendag

Bezoek een van de ruim 700 molens tijdens de Nationale Molendag

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei kunt u tijdens de Nationale Molendag wind- en watermolens bezoeken, het molenproduct proeven, voelen en in sommige gevallen zelf maken. In dit weekend draaien namelijk bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 700 molens open voor bezoek. Een ideaal dagje uit voor het hele gezin. De Nationale Molendag wordt gesteund door deelnemers van de BankGiro Loterij.

De producten staan centraal

Dat ook nu nog molenproducten te halen zijn bij de molen is voor veel mensen onbekend. Daarom zijn deze producten dit jaar centraal gezet tijdens de Nationale Molendag 2015. Wat een molen doet of maakt wordt in iedere molen meteen duidelijk. Zo malen korenmolens het graan en poldermolens malen het overtollige water uit de polder. Ook zijn er houtzaag-, papier-, krijt-, verf-, mosterd-, snuif- en oliemolens. Allemaal producten die wij nu nog steeds gebruiken.

Tijdens Nationale Molendag organiseren vele molenaars extra activiteiten op en rond de molen. Van pannenkoeken bakken tot en met vele kinderactiviteiten en met fietsroutes tot molenmarkten.

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De Nationale Molendag wordt gesteund door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Wilt u weten welke molens ook open zijn tijdens de Nationale Molendag en wat er zoal te beleven is? Ga dan naar www.molens.nl en zoek op een plaats bij u in de buurt.