Kroller Muller Museum in Otterlo: een zomer met Van Gogh

Kröller-Müller Museum: Een zomer met van Gogh

Het Kröller-Müller staat deze zomer in het teken van Vincent van Gogh. Van mei tot en met september kunt u op een afwisselende manier alles te weten komen over deze Nederlandse kunstschilder. Zo zijn er verschillende concerten, films en lezingen over Van Gogh. Maar u kunt ook op een hele andere manier kennis maken met Van Gogh. Ga op zaterdag bijvoorbeeld mee op fietsexcursie en ontdek de overeenkomsten tussen de landschappen van de prachtige Hoge Veluwe en de schilderijen van Van Gogh. Bent u meer culinair ingesteld? Dan is proeverij De smaak van Van Gogh een bijzondere activiteit. Na een rondleiding staat er in de beeldentuin een smakelijke Van Gogh proeverij klaar. Chefkok Barend Kramer laat u kennis maken met verschillende smaken en producten uit de schilderijen van Van Gogh en uit de streken waar hij schilderde.

Tip voor kinderen:
In het museum kunnen kinderen ook zelf aan de slag als beginnende schilder. Met het digitale schilderspel Schilderen met de meesters? Dat kan ik ook! kunnen kinderen met een echt penseel op een digitaal canvas doek hun eigen kunstwerk maken. De kunstenaars kijken natuurlijk mee en geven advies.

Meer informatie: www.krollermuller.nl

Bezoek ook de beeldentuin van Het Kröller-Müller Museum. De tuin is het hele jaar open en is een van de grootste beeldentuinen van Europa.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer