David Bowie in het Groninger Museum

Bijzondere belevenissen in december en januari

Nu de dagen korter, kouder en donkerder zijn, bieden bijzondere exposities een heerlijke uitvlucht. Want hoe grijs en grauw de buitenlucht ook kan zijn, binnen de muren van het museum is het altijd hartelijk en warm. Zeker met de feestdagen op komst, kan het museum dé plek zijn om in alle rust te genieten van al het moois dat cultureel Nederland te bieden heeft.

Wissel daarom de drukke feestdagen af met een bezoek aan het museum. Op uw persoonlijke DeelnemersVoordeelpagina vindt u een interessant aanbod van bijzondere activiteiten die wij speciaal voor u organiseren.

De uitzonderlijke carrière van David Bowie

Fan of geen fan, de succesvolle tentoonstelling over de uitzonderlijke carrière van David Bowie is zeker een bezoekje waard. Deze expositie is het eerste internationale overzicht van één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. Door de multimedia samenstelling van meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief – waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van albums en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar – wordt u meegenomen op een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie. De tentoonstelling, die onder andere ook in Londen, Parijs en Melbourne te zien was, wordt vanaf 18 december getoond in het Groninger Museum. Hiermee is Groningen de laatste plek waar ‘David Bowie’ te zien zal zijn. Houd uw Deelnemersvoordeel de komende tijd in de gaten, want ook voor deze expositie maakt uw kans op twee gratis kaarten.

Ontdek het dagelijks leven van toen

Tijdens de 16de eeuw werd de schilderkunst voor het eerst losgekoppeld van religie of portretten. Het dagelijks leven werd de nieuwe inspiratiebron. Het resultaat? Geen keurig werkende burgers, maar bordelen, feestvierende boeren, charlatans en ongelijke liefde. In deze nieuwe vorm van kunst wordt de maatschappij weerspiegeld met overheersende ironie en zelfspot. Speciaal voor deze tentoonstelling, ‘De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel’, zijn zo’n veertig 16de-eeuwse schilderijen en eenzelfde aantal prenten naar Rotterdam gehaald. Nog nooit eerder is een tentoonstelling met topwerken uit die periode rond dit thema gemaakt. De bijzondere tentoonstelling is t/m 17 januari te zien in het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. Kijk komende week op uw DeelnemersVoordeel om kans te maken op twee gratis kaarten.

Begin 2016 met een potje T-Rex Bottenbingo

Tijdens de kerstvakantie bieden de Dinodagen in het Leidse Naturalis de perfecte afwisseling voor kou en grauw. Laat zowel de kinderen als uzelf meevoeren naar de tijd van de prehistorie en geef bij het zien van de T. Rex uw fantasie de vrije loop. De Dinodagen zijn er niet alleen om te zien, maar ook om te doen. Naast de eeuwenoude botten en fossielen, vinden er ook gezinsactiviteiten zoals de Bottenbingo en het Dinospeurspel plaats. Ook is het mogelijk om verschillende prepareersessies bij te wonen, bijvoorbeeld die van een plompe lori of stekelvarken. Wilt u samen met uw kinderen de Dinodagen bezoeken? Op DeelnemersVoordeel maakt u binnenkort kans op 4 gratis kaarten!