nijntjes 60e verjaardag

Bijzondere verjaardag voor nijntje in het Centraal Museum

Nijntje viert dit jaar haar 60e verjaardag! Het Centraal Museum, partner van de BankGiro Loterij, viert dit groots. Het museum organiseert een grootse familietentoonstelling ter gelegenheid van deze jubileumverjaardag van Dick Bruna’s wereldberoemde konijntje. De tentoonstelling is speciaal ontwikkeld voor families met jonge kinderen (2 t/m 6 jaar) en biedt maar liefst 1.000 m2 creatief speelplezier.

Deelnemers van de BankGiro Loterij waren exclusief op bezoek.

De BankGiro Loterij organiseerde samen met Het Centraal Museum een exclusief bezoek voor deelnemers. Iedereen kon kans maken via DeelnemersVoordeel op Mijn BankGiro Loterij. De winnaars werden ’s ochtend in het museumrestaurant ontvangen met een uitgebreid ontbijt. Museumdirecteur Edwin Jacobs vertelde de aanwezigen over de speciale tentoonstelling en over het nieuwe nijntje museum dat in december wordt geopend. Daarna bezochten de aanwezigen als eerste de tentoonstelling. Mevrouw Koreman uit Rotterdam: ‘Ik speel nog niet zo lang mee, mijn schoonzoon wel. Ik vind het heel bijzonder om hier met mijn kinderen en kleinkinderen te zijn.’

Nijntje Museum

De BankGiro Loterij heeft een groots cadeau voor nijntje! Medio december wordt een nieuw  huis voor haar en haar vriendjes geopend. Het nijntje huis wordt een interactief doe-museum voor families met kinderen. Daarnaast wordt het echte atelier van Dick Bruna vanuit de binnenstad ondergebracht in het Centraal Museum. Dankzij de extra projectbijdrage van € 700.000,- (2013) van de BankGiro Loterij staat het Centraal Museum in de toekomst garant voor een complete culturele beleving.

De tentoonstelling over Nijntje in het Centraal Museum is nog te zien tot en met 20 september 2015.