Brigitte viel van de ene in de andere verbazing

“Ik dacht geen zenuwen te hebben, maar een paar tellen later had ik een totale black-out."

Zonder enige verwachting reed Brigitte uit Valkenswaard met haar tweelingzus naar de studio voor de opnames van ‘BankGiro Miljonairs’. Nooit had zij gedacht dat ze zélf op de spannendste stoel van Nederland zou komen te zitten en de studio zou verlaten met een cheque van 16.000 euro. 

“Mijn parate kennis is niet heel hoog. Dat durf ik wel te zeggen. Ik viel dus van de ene in de andere verbazing toen ik vraag na vraag goed bleek te hebben en ook nog eens de snelste bleek te zijn. Voor ik het wist, zat ik op de stoel naast Robert om het spel te spelen.”

Een spannende roes

“Ik vermaakte me uitstekend tijdens het spel. Het publiek voelde met me mee en ik kwam in een spannende roes terecht. Ik speelde van vraag tot vraag en leefde echt in het moment. De centjes speelden op dat moment nog totaal geen rol.”

Totale black-out

“Toen ik net op de stoel zat, dacht ik geen zenuwen te hebben, maar niet veel later had ik een totale black-out en wist ik niets meer. Achteraf denk ik wel dat ik dingen ‘slimmer’ aan had kunnen pakken, maar op dat moment heb je dat niet door. Ik heb me er dus wel mooi uit weten te redden en alsnog 16.000 euro bij elkaar weten te spelen. Fantastisch toch?!”

Eerst zien, dan geloven

“Op de terugweg van de studio naar huis heb ik uitgebreid met mijn tweelingzus nagepraat. We hadden zoveel gezien en meegemaakt: we zaten helemaal vol. Later heb ik het er thuis ook nog over gehad met mijn vriend. Pas na de aflevering op televisie kon ik écht geloven wat me was overkomen. Nu ga ik eens rustig nadenken wat ik concreet met mijn prijs wil gaan doen. Ik doe aan pottenbakken, dus ik heb in ieder geval een nieuw oventje gekocht. En mijn fiets is kapot, dus ik denk dat ik mezelf wel op een nieuwe trakteer. Dat moet wel kunnen van dat bedrag, denk je niet?”

Foto: Jurgen Jacob Lodder