Cobi in de studio met Robert ten Brink

Cobi uit Helmond wint € 8.000 in ‘BankGiro Miljonairs’

“Mijn man was mij kwijt: ik zat naast Robert op dé stoel”

Zaterdag 14 december was de laatste uitzending van de spannende televisiequiz BankGiro Miljonairs. Cobi verliet de studio met een heel mooi bedrag van € 8.000,-! Wij spraken de winnares en blikken terug hoe deze periode voor haar is geweest.

“On-wer-ke-lijk” beschrijft Cobi haar avontuur in één woord. “Thuis kijk ik graag naar tv-quizzen zoals: ‘Eén tegen 100’ en ‘De slimste mens’. Bij mijn man kwam het ondertussen zijn neus uit! Toch gingen we vol enthousiasme met de trein richting Amsterdam. Nooit had ik verwacht dat ik zelf op die stoel zou plaatsnemen.”

De schrik

“Tot mijn stomme verbazing behoorde ik tot de beste kandidaten van de eerste ronde. Daarna was ik ook nog eens het snelst in de tweede ronde! Ik wist niet meer wat er allemaal gebeurde. De productie vertelde mij na afloop dat ze nog nooit iemand zó hebben zien schrikken. Ook mijn man besefte niet wat er gebeurde en dacht mij kwijt te zijn. Uiteindelijk hebben we gelukkig nog even naar elkaar kunnen zwaaien.”

Nuchtere Hollander

“Ik kwam helemaal in een bubbel terecht, het ging allemaal zo snel. Ik zat naast Robert op de stoel en vond het reuze spannend. Bij mijn laatste vraag twijfelde ik ontzettend. Toen kwam de Hollander in mij naar boven en ben ik gestopt. Ik had ondertussen al een bedrag van € 8.000,- binnen gehaald. Dit was al meer dan ik ooit had durven dromen!”

Slapeloze nachten

“Na de opnames stonden mijn man en ik met een grote bos bloemen bij de bushalte. We waren in shock! In de trein moesten we onszelf echt even knijpen, is ons dit echt overkomen? Een simpel stel uit Helmond? We keken elkaar alleen maar aan. We hebben twee nachten niet kunnen slapen van de adrenaline, maar het was het allemaal dubbel en dwars waard.

Inmiddels weten we ook wat we met de prijs gaan doen. We gaan de kleinkinderen verrassen met een dagje weg naar ‘Disney On Ice’. Dat vinden ze vast fantastisch. Mijn man en ik gaan er ook met zijn tweetjes nog even tussenuit. Waarheen? Dat weten we nog niet!”