100.000

"Ik stond te trillen en huilen van geluk"

20 mei 2016 - Inmiddels heeft Baukje uit Leeuwarden haar ‘gewone’ leven weer een beetje opgepakt. Een maand geleden werd dat namelijk goed op zijn kop gezet.

Tijdens een bezoek aan het Fries Museum werd zij opeens verrast door de BankGiro Loterij met € 100.000,-. Baukje: “Ik heb nooit eerder zo’n grote prijs gewonnen. Het was echt overdonderend.”

Wat een rustig bezoekje aan haar favoriete Fries Museum moest worden, werd een dag waarop Baukje een ton rijker huiswaarts keerde. BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Borsato stond daar klaar met een cheque met 5 nullen. Baukje: “Het was een hele schok natuurlijk. Zo’n groot bedrag! ‘Gebeurt dit werkelijk? Droom ik niet?’, dacht ik nog.”

Doen wat je maar wilt

Maar dromen zijn bedrog, weet ook Leontine Borsato. En deze prijs voor Baukje is hartstikke echt! Trillend op haar benen en met tranen in haar ogen realiseert de 59-jarige Friezin hoe goed deze prijs van pas komt. Baukje: “Het zat al een poosje tegen. Mijn man is overleden dus ik leef van een uitkering. Dankzij dit bedrag kan ik opeens doen wat ik wil.”

Grote verbouwing

En wat ze met het geld wil doen, daar hoefde Baukje niet lang over na te denken: “Een dag na de uitreiking heb ik direct gebeld naar een bouwbedrijf. Ik woon al 34 jaar in dit huis, dus er mocht wel eens wat aan gebeuren. Inmiddels zijn de zitkamer en de douche helemaal verbouwd.”

Familievakantie

Ook haar twee zoons en kleinzoons worden niet overgeslagen. Baukje: “In september trakteer ik het hele gezin op een lang weekend weg naar een vakantiepark. En tegen die tijd heb ik er ook een kleindochter bij. Daar kan geen geld tegen op!"