Museumstoomtram Hoorn - Medemblik

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Stap op de stoomtram en beleef een avontuurlijke reis door de Historische Driehoek in Noord-Holland. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Enkhuizen en Medemblik vaart het museumschip Friesland over het IJsselmeer. Het museum vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Zo koop u een kaartje aan het loket in een oorspronkelijk station, net als vroeger.

Heerlijke reis door de tijd
U kunt er ook voor kiezen om de historische reis met de stoomtram te maken en tegelijkertijd culinair te genieten. Beleef die reis als in het verleden in fraaie teakhouten stoomtramrijtuigen, voortgetrokken door een met kolen gestookte stoomlocomotief. Onderweg kunt u genieten van kleine gerechten terwijl wordt verteld wat er onderweg te zien, te horen en te beleven is.

Let op: deze Heerlijke reis door de tijd kan maar een aantal dagen in het seizoen, kijk voor meer informatie op de website en maak een reservering.

Meer informatie: www.museumstoomtram.nl

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij wordt nu ook tramstation Hoorn gerealiseerd! De bouw van dit tramstation kunt u volgen via www.facebook.com/tramstationhoorn.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer