Deelnemers BankGiro Loterij genieten van exclusieve opening in het Mauritshuis

Vrijdag 27 juni opende het Mauritshuis na een verbouwing van twee jaar weer haar deuren. De BankGiro Loterij nodigde vijftig deelnemers uit de omgeving van Den Haag uit met introducé voor een speciale VIP-opening van het Mauritshuis op dinsdagochtend 24 juni.Na de ontvangst en een lezing waarin de topstukken van het museum werden besproken, was het tijd om het vernieuwde museum te verkennen. De prachtig gedecoreerde zalen tonen de oude meesters in volle glorie. Alle pronkstukken zijn weer te bewonderen. Maar natuurlijk zijn alle ogen gericht op dat ene pronkstuk… het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Na een wereldtournee langs onder meer Japan, de Verenigde Staten en Italië, hangt ze weer in haar eigen vertrouwde omgeving.

Vol enthousiasme bekeken de deelnemers het museum. Kees uit Zoetermeer: “Ik ben vroeger vaker in het Mauritshuis geweest en ik vind het echt mooi geworden”, geeft Kees aan. “Het is erg uniek om bij deze VIP-opening aanwezig te zijn. Wat een leuk initiatief”, vervolgt zijn vrouw Carla.

Ook Pim en Ingrid uit Leidschendam zijn verrast: “We vinden het een prachtig museum. Door de nieuwe verlichting lijkt het alsof alle schilderijen schoon zijn gemaakt. Sommige schilderijen vallen mij nu pas op.”

Hans en Wies uit Rijswijk sluiten zich hier bij aan. “Het is geweldig om dit soort uitjes te winnen. Daarom doen we mee met de BankGiro Loterij. We vinden het fantastisch om op deze manier alvast een kijkje te kunnen nemen in het verbouwde Mauritshuis”, aldus Wies.

Het museumbezoek werd afgesloten met een lunch in de speciale BankGiro Loterij-lounge.