Museumprijs

Droomreis naar New York ging vorig jaar naar Véronique

Ook dit jaar maken alle BankGiro Loterij Museumprijs-stemmers weer kans

De genomineerden zijn bekend en de stembussen staan open: de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is van start! Tot en met 8 mei kan er gestemd worden op Museum Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam of het Van Abbemuseum in Eindhoven. Net als voorafgaande jaren maakt iedereen die stemt ook dit jaar weer kans op een reis naar New York voor twee personen.


Welk museum is uw favoriet? Breng uw stem uit op museumprijs.nl en maak kans op een reis naar New York!Vorig jaar bracht ook Véronique van der Meijden (27 jaar) uit Haarlem haar stem uit. Uit alle ruim 113.000 stemmen, was zij de gelukkige winnares van de reis naar New York. Maar dát kon ze niet direct geloven. “Ik kreeg een mail dat ik de reis had gewonnen, maar ik dacht dat het niet echt waar was. Ik zat in een hele drukke periode en heb daarom in eerst instantie niet eens gereageerd”, vertelt Véronique.

Een droom die uitkomt

Maar dat ze écht gewonnen had, bleek toen ze nog een mail kreeg met een uiterste reageerdatum: ze moest reageren, anders ging de prijs naar iemand anders. Ze belde en wat bleek: ze had écht gewonnen: “Dat is echt een droom die uitkomt. Ik ben niet eerder buiten Europa op vakantie geweest en heb er zoveel verhalen over gehoord!”

Véronique: "Ik kreeg een mail dat ik de reis had gewonnen, maar ik dacht dat het niet echt waar was."

Verjaardag vieren in New York

Over wie ze meevraagt, hoefde ze niet lang na te denken: “Voor mijn moeder was het ook echt een droom om naar New York te gaan. Toen ze hoorde dat we gaan, werd ze zelfs even emotioneel. In oktober is zij jarig, dus dat lijkt me een mooi moment om nu eindelijk samen te gaan!”

Zangles bij de wereldtop

Van beroep is Véronique operazangeres bij THE FAT LADY, een operagroep voor jonge zangers in Haarlem. Als zij naar New York gaat hoopt zij daar ook een zangles te volgen: “New York is voor musici een enorm bruisende omgeving. Het is echt de wereldtop die zich daar bevindt, dus ik hoop daar ook iets waardevols te leren over het vak.”

Ja, ik wil mijn stem uitbrengen