BankGiro Loterij Open Dagen Zuiderzeemuseum

Een druk, gezellig weekend in het Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 5 en zondag 6 september was het druk en gezellig in het Zuiderzeemuseum. Op uitnodiging van de BankGiro Loterij waren ruim 4.500 deelnemers naar Enkhuizen afgereisd voor de Open Dagen. Daar werden ze door het museum flink in het zonnetje gezet, als dank voor hun steun.

Zo kon de tentoonstelling Reis je rijk bezocht worden en was er de gelegenheid om - op het IJsselmeer - mee te varen met een echte visserskotter. Ook werden er speciale rondleidingen door het museum georganiseerd.

Restauratieprojecten

Dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij kon het Zuiderzeemuseum verschillende restauratieprojecten uitvoeren, zoals aan de Wierschuur, het schooltje en de verschillende panden op de Urker Bult.

Daarnaast heeft het museum dankzij de BankGiro Loterij het Jutterskabinet van designersduo Kranen/Gille kunnen aankopen. In opdracht van het museum vervaardigden zij negen lampen met gejutte onderdelen uit het rekwisietendepot van het museum, gepresenteerd in een kabinet. In 2013 ontving het Zuiderzeemuseum een extra bijdrage voor het nieuwe waterdoepark Waterwerken, dat eind april open ging voor publiek.