Albert met vriendin

"2017 is mijn jaar: een geldprijs én de liefde vond mij!"

28 augustus 2017 - Afgelopen juni spraken we Albert (56) uit Raamsdonksveer over de verrassing van zijn leven: een geldprijs van € 100.000,- die hij won bij de BankGiro Loterij. Maar daar bleef het niet bij. Want even later vond de goedlachse inwoner van Noord-Brabant ook de liefde waarnaar hij al zo lang op zoek was. Albert: "De puzzelstukjes vallen dit jaar voor mij in elkaar!"Wat fijn te horen dat het zo goed met je gaat, Albert!

"Ja, ik ben heel gelukkig! Dat was ik natuurlijk al nadat ik die geweldige geldprijs won. Maar er kan niets op tegen de liefde. We gaan over drie weken zelfs samen op vakantie, naar Tenerife."

De laatste keer dat we elkaar spraken, plaatsten we in het winnaarsverhaal een oproepje voor een leuke dame. Kwamen ze met honderden tegelijk?

"Nou, eerlijk gezegd heb ik haar niet via die weg gevonden. We kenden elkaar al een jaar, via een dating-app. Onze eerste ontmoeting was magnifiek. Het was als liefde op het eerste gezicht. Het restaurant om ons heen viel stil. We hadden alleen oog voor elkaar. We hebben die avond veel gepraat."

Maar toch duurde het een jaar…

"Tja, we zijn geen pubers meer. We zijn allebei in de 50 en hebben ieder zo ‘onze bagage’. Dus je bent voorzichtiger. Maar er staat inmiddels een dikke plus achter. Met deze leuke vrouw aan mijn zijde is mijn winnaarsgeluk compleet!"

Je bent gek van duiken en klassieke auto’s. Deelt ze die hobby’s met je?

"De liefde voor mijn ‘klassiekertjes’ (klassieke auto’s) deelt ze zeker! We zijn er al een paar keer mee op uit geweest. De liefde voor duiken delen we niet. In Tenerife zal ik dus weinig onder water zitten. Maar ach, voor echt mooi duiken moet je toch in Mexico zijn. Wie weet, als deze vakantie bevalt, kunnen we daar volgend jaar heen."

Je vertelde dat je van het prijzengeld een vakantiehuisje in de Biesbosch wilde kopen. Is die er al?

"De aanbetaling is gedaan! Als het goed is kan ik er in januari in, samen met mijn hondje. Ik kan niet wachten op een nieuwe start."