Boschjaar

Een goed begin is het halve werk

21 januari 2016 - Het afgelopen jaar organiseerde de BankGiro Loterij, in samenwerking met haar culturele partners, tal van bijzondere belevenissen. Zo genoten 200 deelnemers in september van een sneak preview van de musical ‘Vincent’ in de vernieuwde entree van het Van Gogh Museum, toen nog niet open voor publiek. Ook het exclusieve optreden en de albumrelease van Nick en Simon in Museum De Fundatie in Zwolle was een prachtig hoogtepunt.

In 2016 staat de BankGiro Loterij meer dan ooit in het teken van ‘beleven’. Onder het mom van 'een goed begin is het halve werk' staan er in februari en maart direct een aantal exclusieve activiteiten op het programma, zoals een masterclass acteren van topacteur Gijs Scholten van Aschat en een bijzondere avondopenstelling in het Noordbrabants Museum. Via uw persoonlijke pagina kunt u hier kans op maken.

Catwalk

Bent u een liefhebber van alles wat met mode te maken heeft? Dan kunt u van 20 februari tot en met 15 mei 2016 uw hart ophalen in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling ‘Catwalk’ is namelijk in deze periode te zien. In zes zalen van de Philipsvleugel gunt het wereldberoemde museum u een blik in de Nederlandse mode van 1625 tot 1960. Gerenommeerd fotograaf Erwin Olaf tekent voor de vormgeving, wat een originele en spannende tentoonstelling oplevert. Een week later, op zaterdagavond 27 februari, opent het Rijksmuseum na sluitingstijd exclusief haar deuren voor deelnemers van de BankGiro Loterij. Een unieke kans om de prachtige werken in alle rust te kunnen bekijken! Kans maken op vrijkaarten? Houd DeelnemersVoordeel de komende tijd in de gaten.

Beleef het Boschjaar in Den Bosch

In 2016 is het precies 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Het Noordbrabants Museum staat hier uitgebreid bij stil met de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’. Het is een eerbetoon aan één van Nederlands belangrijkste kunstenaars uit die tijd. Eenmalig keert het grootste deel van zijn oeuvre terug naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. De tentoonstelling belooft een enorme kaskraker te worden. Als deelnemer van de BankGiro Loterij maakt u kans om de drukte te omzeilen. Het Noordbrabants Museum opent haar deuren namelijk speciaal voor u, op zaterdagavond 20 februari! En u kunt daar samen met een introducé bij zijn. Ook hiervoor geldt: op DeelnemersVoordeel vindt u hierover binnenkort meer informatie.

Masterclass acteren van Gijs Scholten van Aschat

Heeft u altijd al gedroomd van een carrière op de planken? Kijk dan direct op DeelnemerVoordeel! Niemand minder dan topacteur Gijs Scholten van Aschat geeft namelijk op 27 februari, speciaal voor deelnemers van de BankGiro Loterij, een masterclass acteren in Amsterdam! Hiervoor mogen wij 15 x 2 kaarten verloten.

Gijs Scholten van Aschat is in de eerste plaats toneelacteur en een bekend gezicht bij Toneelgroep Amsterdam. Maar de kans is bijzonder groot dat u hem ook in verschillende speelfilms en series heeft bewonderd. Voor zijn toneelwerk won hij onder andere de prestigieuze Louis d’Or en voor zijn rol in de televisieserie ‘Oud Geld’ een Gouden Kalf. Als iemand u kan leren hoe u een verhaal op het toneel of op het witte doek kunt overbrengen, dan moet het Gijs Scholten van Aschat wel zijn!

U kunt nog tot 9 februari a.s. kansmaken op deze unieke ervaring.