Ria Bremer - Sterren op het Doek

Eerste aflevering nieuw seizoen Sterren op het Doek met Ria Bremer

Na negen seizoenen presenteert Hanneke Groenteman vanaf donderdag 3 september 2015 om 20.25 uur bij NPO 2 voor de tiende én laatste keer het MAX-programma Sterren op het Doek. Ook in dit seizoen interviewt de presentatrice bekende Nederlanders, die ondertussen worden geportretteerd door een drietal kunstenaars. De hoofdpersoon mag één van de kunstwerken uitkiezen en mee naar huis nemen. De andere schilderijen worden na iedere aflevering geveild voor het goede doel op www.wiebiedtermeer.nl.

Journaliste, presentatrice en eindredactrice Ria Bremer bijt in de eerste aflevering het spits af. Jarenlang werkte dit multi-talent als enige vrouw bij het actualiteitenprogramma Televisier Magazine. Ook zijn generaties opgegroeid met de eerste kindertalkshow Stuif Es In, gepresenteerd door de duizendpoot.

In dit tiende seizoen worden naast Ria Bremer de volgende bekende Nederlanders geportretteerd:

 • Aflevering 2 (10 september, 20.25 uur): Robert ten Brink
 • Aflevering 3 (17 september, 20.25 uur): Hans Klok
 • Aflevering 4 (24 september, 20.25 uur): Tjitske Reidinga
 • Aflevering 5 (1 oktober, 20.25 uur): Jan Mulder
 • Aflevering 6 (8 oktober, 20.25 uur): Sonja Barend
 • Aflevering 7 (15 oktober, 20.25 uur): Johan Cruijff
 • Aflevering 8 (22 oktober, 20.25 uur): Matthijs van Nieuwkerk

Bijzonder is dat de kunstenaars die aan de slag gaan met de portretten in de afgelopen negen seizoenen al een keer hebben meegedaan met het programma. Ze staan bekend om hun opvallende en bijzondere (manier van) werken.

Met het programma Sterren op het Doek bij MAX wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Compilatie Sterren op het Doek 2015

Laatste nieuws

 • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

  BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

  Lees meer