Seth Gaaikema en Hanneke Groenteman in Sterren op het doek

Eerste aflevering Sterren op het doek met Seth Gaaikema!

Zaterdag 22 november jl. werd de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Sterren op het doek’ uitgezonden. Op 21 oktober 2014 heeft Nederland afscheid moeten nemen van Seth Gaaikema. Niet lang daarvoor had Hanneke Groenteman een bijzonder interview met hem. Seth Gaaikema was een groots tekstschrijver en cabaretier. In Den Bosch haalt hij in zijn geliefde theater herinneringen op aan 50 jaar theater. Hij vertelt open maar ook kwetsbaar over de geest die nog wel wil, maar het lijf dat soms laat afweten.

Tijdens het interview poseert hij voor de drie kunstenaars. Het werk van Agnes de Winter is te omschrijven als autobiografisch met aandacht voor de omgeving en personen. Henk Jan Sanderman schildert zeer realistisch en Maurice Brinkman hoort met enige regelmaat dat zijn werk een ouderwetse uitstraling heeft. De drie portretten zorgen voor een emotionele onthulling. Tijdens de onthulling draagt hij ook een gedicht voor. Bent u ook benieuwd welk schilderij uiteindelijk door Seth Gaaikema gekozen is?


Bekijk de uitzending van 22 november 2014.

De volgende aflevering van Sterren op het doek is te zien op zaterdag 29 november om 20.15 uur op NPO 2. Joop van den Ende is de bekende Nederlander die op het doek zal worden vereeuwigd.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer