Paul wint 5000 euro in The Big Picture

Eerste deelnemer nieuw seizoen The Big Picture wint € 5.000,-

Op zondag 6 september was de eerste aflevering van een nieuw seizoen BankGiro Loterij The Big Picture te zien op RTL 4. De 42-jarige Paul Zegwaard mocht daarin als studiokandidaat naast Robert ten Brink proberen € 1 miljoen bij elkaar te spelen.

Zelf gaf Paul aan in ieder geval voor een mooie vakantie te spelen. Een reis naar Curaçao bijvoorbeeld. Met de gewonnen € 5.000,- werd dat doel bereikt, al had dat bedrag veel hoger uit kunnen vallen.

Koud kunstje

Paul moest bij de vraag voor € 1.000,- al snel een antwoord kopen en deed daarmee afstand van 25% van zijn prijzengeld. Het schilderij met de pijp, van René Magritte, kwam de eerste kandidaat van het seizoen niet bekend voor. De vragen erna, over o.a. het Eurovisie Songfestival en Guus Meeuwis, bleken echter een koud kunstje voor de inwoner van Nootdorp. Tussendoor werd nog één keer een goed antwoord gekocht.

Bij de vraag om € 200.000,- ging het helaas mis. Paul, die behoorlijk zeker leek van zijn zaak, gaf het verkeerde antwoord bij de vraag over de portretfoto van Koningin Maxima. Daardoor viel de nuchtere kandidaat terug naar het veiliggestelde bedrag van € 10.000,-. De helft daarvan moet hij vanwege zijn gekochte antwoorden echter afstaan aan een deelnemer van de BankGiro Loterij.

Heeft u deze aflevering gemist? Kijk de uitzending nu terug op RTL Gemist.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer