"Er is meer tussen hemel en aarde, dat kan niet anders"

30 oktober 2017 - Een groot geldbedrag winnen is een bijzondere ervaring op zich. Voor de 43-jarige Debbie uit Hoorn was die ervaring bijna bovennatuurlijk toen zij half september met € 100.000,- werd verrast. Debbie: "Een dag eerder stond ik nog met een even grote cheque in mijn handen. Dat bedrag hebben we bij elkaar gezwommen voor onderzoek naar kanker. Ik ben mijn zusje vorig jaar verloren aan die ziekte."

Hand in hand over de finish

"Vorig jaar november is mijn zusje overleden aan kanker", vertelt Debbie geëmotioneerd. "Samen met al haar vriendinnen en haar dochter - mijn nichtje - besloten we in Hoorn mee te doen aan de landelijke actie Swim to Fight Cancer. Met zeven teams en Olympisch-zwemkampioen Maarten van der Weijden voorop, hebben we € 100.000,- bij elkaar gezwommen. Ik zwom met mijn nichtje hand in hand over de finish. Zij was die dag ook nog eens jarig. Het was heel bijzonder."

Debbie en haar nichtje zwemmen gezamenlijk over de finish

Tranen van verdriet en geluk

En dan staat Debbie een dag later opeens met eenzelfde bedrag in haar handen. Deze keer niet voor het goede doel maar voor haarzelf. Debbie: "Zoiets is echt niet te geloven. We hadden al een raar en emotioneel weekend achter de rug door de zwemwedstrijd. En dan gaat je wekker de volgende ochtend en krijg je dit zomaar! Ik had tranen van verdriet en geluk. Op zo’n moment besef je dat er meer tussen hemel en aarde moet zijn. Dat kan niet anders."

Gevoel van rijkdom

Debbie en Jeroen genieten inmiddels volop van hun gewonnen bedrag. Debbie: "We zijn mooie doelen aan het stellen. We zijn net terug van een weekendje Dublin, bij mijn broer. Daar was ik nog niet geweest en ik heb meteen geboekt toen we de prijs wonnen. Verder willen we nog op familievakantie naar Bali en krijgen onze twee meiden wat extra’s op hun rekening. De rest houden we achter de hand. We hebben geen schulden ofzo die we hoeven af te betalen. We kunnen het geld echt aan leuke dingen besteden. Dat voelt heel rijk."

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer