Dagboek Anne Frank - deelnemersvoordeel

Exclusief DeelnemersVoordeel in november

Kunst moet je beleven en daarom biedt de BankGiro Loterij haar deelnemers toegang tot exclusieve culturele uitstapjes en ervaringen. Iedere maand worden unieke belevenissen georganiseerd, waarbij voor u deuren opengaan die voor het normale publiek gesloten blijven.

Ook voor de aankomende periode staan er weer een aantal bijzondere evenementen op de planning waar u gratis kans op kunt maken. Ook deze maand hebben we weer een unieke activiteit voor u klaarstaan. U kunt zich hiervoor via uw persoonlijke pagina opgeven (beperkte beschikbaarheid).

Bezoek het Anne Frank Huis in alle rust

De rij voor het Anne Frank Huis is inherent aan een bezoek aan het Anne Frank Huis. Met het museum dat op één dag na het hele jaar geopend is, is ook deze rij 364 dagen per jaar een typerend verschijnsel. Daarom is donderdag 19 november een bijzondere dag, want het museum opent dan exclusief haar deuren voor de deelnemers van de BankGiro Loterij (beperkte beschikbaarheid). Een unieke aangelegenheid, want in de rij staan is niet nodig en u kunt in alle rust door het huis dwalen waar het dagboek van Anne tot leven komt.

Let op: kaarten voor het Anne Frank Huis op 19 november zijn inmiddels uitverkocht.

Het was in dit huis - dat in 1635 gebouwd is - waar de familie Frank, vader Otto, moeder Edith, zus Margot en Anne onderduiken in ‘het achterhuis’. Samen met nog vier andere joden houden ze zich in deze ruimte schuil voor de Duitsers en zijn ze elke dag opnieuw bang voor de ontdekking. Voor Anne en de andere bewoners leidt dit tot een hooggespannen situatie. Ze leven met acht personen in deze kleine ruimte, waar ze altijd voorzichtig moeten zijn en nooit naar buiten kunnen. In deze schuilplaats, die verstopt zat achter de geheime boekenkastdeur, schrijft Anne haar gevoelens van zich af in haar wereldberoemde dagboek. Het boek wordt haar beste vriendin, want hierin deelt ze al haar gevoelens, geheimen, maar ook fantasieën in de vorm van korte verhalen.

Wie het boek leest, leest de verhalen van een meisje die zich langzaam ontwikkelt tot jonge vrouw. Het achterhuis bevindt zich aan de Prinsengracht 263, in het bedrijfspand van vader Otto Frank. Het huis én de gracht zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de meest beroemde symbolen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Onlangs verwelkomde het museum haar miljoenste bezoeker en lijkt aan de rij voorlopig geen einde te komen.

Nog meer DeelnemersVoordeel?

Ook voor de komende periode staan er nog veel meer mooie belevenissen op de planning die wij samen met onze partners organiseren. Houd daarom DeelnemersVoordeel in de gaten!