Ilse DeLange in het Rijksmuseum

Exclusief optreden van Ilse DeLange in het Rijksmuseum

Donderdag 9 april beleefden 42 deelnemers van de BankGiro Loterij met introducé een heel bijzondere avond. In het Rijksmuseum, vóór de Nachtwacht, kregen zij een exclusief optreden van ambassadeur Ilse DeLange. Vervolgens dineerden zij chique in de Eregalerij en kregen zij een rondleiding door het museum. “Uit heel Nederland zijn er maar een paar mensen die dit mee maken en daar horen wij bij! We voelen ons uitverkoren om dit met elkaar te mogen delen,” aldus mevrouw Le Blanc en haar dochter Barbara uit Hellevoetsluis.

Na een hapje en een drankje in het café van het Rijksmuseum begaf iedereen zich naar de zaal van de Nachtwacht, waar Ilse DeLange al snel haar opwachting maakte.

Optreden Ilse DeLange in Rijksmuseum © Roy Beusker


Na het optreden van Ilse DeLange volgde een uitgebreide uitleg over de Nachtwacht…

Optreden Ilse DeLange in Rijksmuseum © Roy Beusker


En toen was het tijd om aan de mooi gedekte tafel te gaan.

Optreden Ilse DeLange in Rijksmuseum © Roy Beusker


Na het dessert en de koffie kwamen de rondleiders de Eregalerij binnen om groepjes winnaars te vertellen over de belangrijkste schilderijen.

Optreden Ilse DeLange in Rijksmuseum © Roy Beusker

De reacties van de aanwezigen waren erg enthousiast:

Lees hieronder hun reactie op deze bijzondere avond....

Mevr. Put -van Heumen

Culturele schatten

Mevrouw Put-Van Heumen loopt stralend rond en geniet van de avond. Ze maakte al eerder van dichtbij kennis met de BankGiro Loterij toen zij meeging met de Museum Plus Bus: “Ik houd zelf heel erg van schilderen en toen kreeg ik de mogelijkheid om met de Museum Plus Bus een uitstapje te maken naar het Kröller-Müller Museum. Alles was zo goed geregeld! De BankGiro Loterij doet zoveel voor de culturele schatten van ons land en daarom heb ik tegen mijn man gezegd dat we deelnemer moesten worden. Ik ben pas een paar maanden lid, maar kijk waar we staan: bij een optreden van Ilse DeLange in het Rijksmuseum!”

Optreden Ilse DeLange in Rijksmuseum © Roy Beusker

Echte fans

Mandy (links) en Pamela (rechts) uit Haarlem zijn echte fans van Ilse DeLange: “Wij hebben deze avond gewonnen via Facebook, wat waren wij blij! We volgen Ilse op de voet en hebben al veel optredens van haar bijgewoond. Dit exclusieve optreden in het Rijksmuseum is wel heel bijzonder.”

Optreden Ilse DeLange in Rijksmuseum © Roy Beusker

Unieke kans

Esther (links) en Sandra (rechts) uit Nederhorst den Berg hadden pech met het verkeer, maar kwamen gelukkig net op tijd voor het optreden van Ilse binnen: “Wat is zij spontaan! Ze praat heel gemakkelijk en gezellig en haar stem is prachtig. We waren nog niet eerder in het Rijksmuseum geweest, dus we zijn wel heel blij dat we op deze unieke manier de kans krijgen om het museum te bezoeken.”

Optreden Ilse DeLange in Rijksmuseum © Roy Beusker

Kunstliefhebber

Deelnemer Willem uit Diemen speelt een beetje mee met de BankGiro Loterij om te winnen, maar draagt, als kunstliefhebber, met name de organisaties die de loterij steunt een warm hart toe:
“Ik vind het enorm belangrijk dat ons cultureel erfgoed wordt behouden. Wij kunnen hier nu staan in dit prachtige Rijksmuseum, omdat de BankGiro Loterij hieraan heeft bijgedragen. Als wij er over tientallen jaren niet meer zijn, dan bestaat dit gebouw voort en daar ben ik trots op.”Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer