Ilse DeLange bij het Rijksmuseum

Exclusieve evenementen beleeft u bij de BankGiro Loterij

Cultuur, daar zijn we trots op en dat vieren we! Daarom nodigen we, in samenwerking met onze culturele partners, deelnemers uit voor tal van exclusieve cultuurbelevenissen. Zo ook in april.

Een aantal deelnemers woonden een uniek concert bij van Ilse DeLange in het Rijksmuseum. Mevrouw Le Blanc en haar dochter Barbara uit Hellevoetsluis waren daarbij aanwezig: “Uit heel Nederland zijn er maar een paar mensen die dit mee maken en daar horen wij bij! We voelen ons uitverkoren om dit met elkaar te mogen delen.”

Nieuwe tentoonstelling Sisi

Ook was er een avondopenstelling in Paleis Het Loo. Daar kregen deelnemers een exclusieve rondleiding door de nieuwe tentoonstelling Sisi, sprookje & werkelijkheid over het leven van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. “We kennen Sisi vooral door de films met de prachtige Romy Schneider. Haar verhaal is mooi maar tragisch tegelijk”, vertelt conservator van de Sisi-tentoonstelling Marieke Spliethoff. “In de films zien we Sisi als een mooi, spontaan, met de natuur verbonden meisje. Maar ze leefde een streng leven aan het Weense hof.” Pia Douwes bracht Sisi nog een keer tot leven en verraste de deelnemers met een bijzonder optreden.

Spectaculaire watershow

En op een zonnige aprildag zagen deelnemers een spectaculaire watershow bij de opening van het nieuwe waterdoepark Waterwerken in het Zuiderzeemuseum. De reacties op de opening van het park waren positief: “Leuk om het Zuiderzeemuseum een keer te bezoeken en de opening van dit prachtige park mee te maken,” vertelt één van de deelnemers. En: “Ik vond het echt super mooi. Vooral de zang en de hele show op het water. Het was echt een spektakel!”

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer