Heropening Mauritshuis, Fotograaf: © Michael Kooren Credits: Mauritshuis, Den Haag

Feestelijke heropening Mauritshuis

Het jaarlijkse Goed Geld Gala komt er weer aan. In het Goed Geld Gala wordt bekend gemaakt hoeveel geschonken wordt aan culturele organisaties.

Tijdens het Goed Geld Gala van 2014 maakte de BankGiro Loterij bekend € 660.000,- te schenken aan het Mauritshuis om de heropening groots te vieren. In juni 2014 opende het Mauritshuis na een ingrijpende verbouwing van twee jaar weer haar deuren voor het grote publiek. Deze schenking is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Cultureel hoogtepunt

Met de verbouwing en de heropening wilde het Mauritshuis niet alleen de echte liefhebbers verrassen, maar ook een nieuw publiek verwelkomen. De opening van het Mauritshuis kan met recht één van de culturele hoogtepunten van 2014 genoemd worden.

Goed Geld Gala 2014

Vorig jaar kon de BankGiro Loterij dankzij de deelnemers 62,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland schenken. Op 10 februari a.s. maakt de loterij tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam bekend hoeveel er dit jaar aan culturele instellingen geschonken worden en welke goede doelen een bijdrage krijgen.