Fotoweek 2014 geopend door Leontine Borsato

Vrijdag 12 september werd op een feestelijke wijze het startsein gegeven voor Fotoweek 2014, de landelijke themaweek van de fotografie. Het thema dit jaar is Kijk! Mijn geluk. Ter ere van de start van Fotoweek liet Leontine zich door fotograaf Koen Hauser als eerste portretteren in een speciale pop-up fotostudio. Tijdens Fotoweek verrijzen op verschillende plekken in Nederland pop-up fotostudio’s waar professionele fotografen klaar staan om mensen gratis te portretteren.

Fotoweek 2014

Leontine Borsato, ambassadrice van de BankGiro Loterij wordt op de foto gezet tijdens de opening van Fotoweek 2014.

Nederland in het teken van fotografie
Van 12 tot en met 21 september staat heel Nederland in het teken van fotografie. In totaal worden er meer dan 300 activiteiten georganiseerd door fotografen, musea, fotostudio’s, bibliotheken en fotoclubs. Er staan onder andere tentoonstellingen, workshops, cursussen en allerlei leuke kinderactiviteiten op het programma.

Pop-up fotostudio’s door het hele land

Om de fotografie te vieren geeft Fotoweek een portret cadeau. Tijdens Fotoweek verschijnen er op diverse plekken pop-up fotostudio’s waar professionele fotografen klaar staan om mensen gratis te portretteren. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie:

Fotoweek 2014

Speel video

Voor een heel overzicht van alle activiteiten tijdens Fotoweek, de locaties van de pop-up fotostudio’s en meer kunt u terecht op www.defotoweek.nl.