nijntje

Ga 2016 cultureel van start!

Kerstdiners, oliebollen en oudejaarsconferences staan op de stoep en voor u het weet is 2015 weer voorbij. Met exclusieve exposities en tentoonstellingen belooft ook 2016 een bijzonder jaar te worden. Ook in het komende jaar willen we u graag op unieke wijze de Nederlandse kunst en cultuur laten beleven.

Voor januari en februari hebben wij alvast enkele bijzondere activiteiten voor u uitgelicht. U kunt zich hiervoor opgeven via uw persoonlijke pagina. Kijk snel en geef 2016 een culturele start!

Nijntje’s housewarming

Afgelopen zomer sloot het Dick Bruna huis in Utrecht haar deuren voor publiek en werd de boel daar flink verbouwd. Nu het stof is opgeruimd en de verf is gedroogd, opent nijntje op 6 februari 2016 haar nieuwe huis, op dezelfde plek en midden in het Utrechtse Museumkwartier. In dit museum betreedt u de wereld van nijntje en haar vriendjes en kunnen de jongsten onder ons spelenderwijs alles leren over de verschillende werelden van één van ’s lands bekendste iconen. Met dank aan de deelnemers van de BankGiro Loterij is het nieuwe museum nog groter en is daarmee alle ruimte voor de eigen fantasie gecreëerd. De dag na de officiële opening, op 7 februari, nodigt nijntje 50 x 4 BankGiro Loterij-deelnemers uit om in haar nieuwe huis te ontbijten. Kijk binnenkort op DeelnemersVoordeel om kans te maken op gratis kaarten.

Een politieke blik op de levenswerken van Keith Haring

Wist u dat Keith Haring naast een toonaangevend kunstenaar ook een toegewijde activist was? De tentoonstelling ‘Keith Haring – The Political Line’, laat beide gezichten op een prachtige manier zien. Deze bijzondere expositie, die voor het eerst in Nederland te zien is, bestaat uit honderdtwintig kunstwerken – waaronder zijn allerlaatste werk – en laat een nieuw licht schijnen op zijn door straatcultuur geïnspireerde creaties. Speciaal voor BankGiro Loterij-deelnemers opent de Kunsthal in Rotterdam buiten openingstijden haar deuren. Op zaterdagavond 16 januari mag een klein gezelschap deze bijzondere tentoonstelling in alle rust bezoeken. Onder het genot van een welkomstdrankje kunt u luisteren naar een korte inleiding op het werk van Haring. Hierna kunt u, samen met een introducé, op eigen gelegenheid de tentoonstelling kunt bezoeken. Wilt u hier graag bij zijn? Houd DeelnemersVoordeel in de gaten, want ook voor deze tentoonstelling maakt u kans op gratis kaarten.

P.S. Op woensdag 3 februari vindt het Goed Geld Gala 2016 plaats in het Tropenmuseum in Amsterdam. Hiervoor nodigen we een aantal deelnemers uit! Wilt u hier kans op maken? Houd dan DeelnemersVoordeel in de gaten.