Rebecca en Jochem wonnen geen vakantie maar een vakantieHUIS

Met een smoes werden Rebecca en Jochem uit Zoetermeer afgelopen maand naar vakantiepark Droomparken gelokt. Ze hadden volop gefantaseerd, maar dat ze een vakantiehuis zouden winnen, behoorde niet tot de opties. Niets was echter minder waar…

“Die smoes gaf me al hartkloppingen”, vertelt Rebecca. “Je weet niet wat je te wachten staat, maar je krijgt wel het gevoel dat het iets serieus is. Ik heb mijn man (Jochem, red.) dus meteen gebeld: het fantaseren kon beginnen. Zou het € 10.000,- zijn, of soms een nieuwe auto? Bij het idee alleen al kregen we de slappe lach, dat zou ons toch nooit overkomen.

Onderweg was de spanning goed voelbaar. We hadden dolle pret en probeerden ons een voorstelling te maken van wat ons straks te wachten zou staan. Toen ik in de verte het bord van Droomparken op zag doemen, dacht ik dat we een vakantie hadden gewonnen. Dit jaar zijn we niet geweest, dus dat kwam goed uit!”

Afgeleid door de koffer

Bij aankomst stond Leontine Borsato het koppel op te wachten. Rebecca: “Leontine fopte ons door te zeggen dat we inderdaad een vakantie hadden gewonnen. Ik was hartstikke blij, maar toch werd mijn aandacht vooral getrokken door het mooie koffertje in de hoek van de kamer. Het koffertje had exáct dezelfde print als mijn telefoonhoesje. Die koffer wilde ik dus graag hebben.” Zo gezegd, zo gedaan: Rebecca kreeg een ‘vakantie’ én een nieuwe koffer.

‘De sleutel van jullie huis’

“Toen we weer bij de voordeur stonden, zag ik een naambordje met daarop: Rebecca & Jochem. ‘Kijk nou wat leuk!’ zei ik nog tegen Jochem. ‘Dit is de sleutel’, reageerde Leontine. ‘… de sleutel van jullie huis’. We kregen enorm de slappe lach en namen de sleutel van ons eigen vakantiehuis aan. Je hebt geen benul wat het inhoudt, dus je kijkt elkaar aan en je lacht.”

Geluksvogels

“Na de verrassing zijn we nog een hapje gaan eten en naar een feest van Jochems werk gegaan. Pas toen we thuiskwamen, beseften we wat ons wat overkomen. Ineens voelden we wat we die dag hadden meegemaakt en drong het door: we zijn zulke geluksvogels. We hebben het al goed, maar dit is echt life changing. We zijn zo dankbaar. In dit vakantiehuis gaan we heel veel waardevolle herinneringen maken.”