Gipsotheek in Museum Beelden aan Zee

Gipsotheek aan Zee open voor het publiek!

Op vrijdag 14 november werd met grote belangstelling van het publiek de Gipsotheek aan Zee, een nieuwe tentoonstellingsruimte in museum Beelden aan Zee in Den Haag, geopend. Iedereen kent wel een standbeeld in Nederland. In de vele monumenten die Nederland rijk is, zien we vaak iets terug van onze vaderlandse geschiedenis. In de Gipsotheek wordt het artistieke proces voorafgaand aan deze standbeelden ontrafeld. De Gipsotheek aan Zee is een uniek concept in Nederland met een groot maatschappelijk draagvlak; verschillende scholen, academies en universiteiten zijn bij het project betrokken. De Gipsotheek is voor alle leeftijden toegankelijk, onderhoudend, leerzaam en leuk. Beelden aan Zee nodigt iedereen uit om in de Gipsotheek de opstelling met meer dan duizend unieke gipsmodellen te komen bekijken.

Via Mijn BankGiro Loterij maakt u nog tot en met 15 december 2014 kans op twee entreekaarten voor de Gipsotheek aan Zee.

Gipsotheek in Museum Beelden aan Zee

De Gipsotheek aan Zee kon dankzij de steun van deelnemers van de BankGiro Loterij gerealiseerd worden.

Jan Teeuwisse, directeur museum Beelden aan Zee: “Dankzij de BankGiro Loterij heeft Nederland nu een schatkamer van de moderne beeldhouwkunst: Gipsotheek aan Zee!”