Groots feest voor winnaars

Groot feest in Beeld en Geluid

In de trekking van december zijn weer veel deelnemers in de prijzen gevallen. Een aantal van hen is naar het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum gelokt voor een rondleiding. Daar heeft Leontine een grote verrassing voor hen in petto. Zij zijn de winnaars van de deelprijs Miljoenenprijs van € 1 miljoen!

Aan Dirk Jan uit Noordwijk de eer om als eerste zijn envelop open te maken. Heel voorzichtig tovert hij een bedrag van € 147.368,- tevoorschijn. Lang hoeft hij niet na te denken over wat hij met zijn prijs gaat doen. “Ik ga een catamaran kopen!” vertelt Dirk Jan enthousiast. “Niet te geloven, dit had ik niet verwacht!” roept meneer Van den Langenberg uit Geffen blij als hij zijn envelop met daarin een cheque van ruim € 294.000,- openmaakt. “Ik ga in ieder geval naar een concert van Marco Borsato én ik wil een mooie reis maken!”

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij worden verschillende culturele instellingen in Nederland ondersteund. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontvangt sinds 2006 ieder jaar ruim € 300.000,- van de Loterij. Mede dankzij deze schenking kan Beeld en Geluid een archief met meer dan 800.000 uur radio, televisie, film en muziek beheren. En daarnaast is Beeld en Geluid een leuk dagje uit voor alle Nederlanders!