Herman van Veen opent nieuwe Foyer in Carré

Herman van Veen opent vernieuwde foyers Koninklijk Theater Carré

Deelnemers BankGiro Loterij maken verbouwing mogelijk

Amsterdam, 29 oktober 2014 - Cabaretier/zanger Herman van Veen opende woensdag 29 oktober samen met Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen BankGiro Loterij, en Carré directeur Madeleine van der Zwaan de nieuwe foyers in Koninklijk Theater Carré. Bij de opening waren 20 winnaars van de BankGiro Loterij aanwezig. De verbouwing is dankzij een bijdrage van één miljoen euro van de Loterij gerealiseerd.  

Tijdens het Goed Geld Gala op 5 februari 2013 schonk de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, één miljoen euro aan Koninklijk Theater Carré voor de nieuwe foyers. Dit beroemde theater aan de Amstel bereikt een breed publiek door een uiteenlopende programmering. Om beter op de verschillende publieksgroepen in te kunnen spelen, flexibeler te opereren en meer eigen inkomsten te genereren heeft Carré een uitgebreid plan gemaakt. Dat bestaat onder andere uit aanpassing en renovatie van de foyers en de bouw van een voortoneel. Deze ambitie past bij de BankGiro Loterij, daarom heeft de Loterij deze schenking gedaan.

Op 25 november viert Herman van Veen zijn 500e voorstelling in Carré. Hij heeft een bijzondere band met het theater. Herman van Veen: "Wij hebben gewonnen, maar het publiek heeft iets gekregen. Ik durf gerust 'wij' te zeggen, want ik kom hier al 50 jaar. Deze nieuwe foyer is een prachtige ruimte. 'Voornaam' vind ik het, dat is iets anders dan deftig. Het is voor iedereen mooi, zoals Carré hoort te zijn."

Herman bedankte namens alle zangers en spelers de aanwezigen voor dit voorname cadeau.

Opening nieuwe Foyer in Carré door Herman van Veen

Cabaretier/zanger Herman van Veen opende woensdag samen met Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen BankGiro Loterij, en Carré directeur Madeleine van der Zwaan onder toeziend oog van 20 winnaars van de BankGiro Loterij de vernieuwde foyers in het theater.