Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent Zilveren Anjers 2014 toe

Amsterdam, 13 mei 2014. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Zilveren Anjers 2014 toe aan Albert Groot uit Sittard, Hans Noordmans († 01-2014) uit Sneek en Jaap van Velzen uit Diemen. De onderscheiding wordt dinsdagochtend 17 juni uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie over de Zilveren Anjer

Albert Groot (Alkmaar, 1953) uit Sittard ontvangt de Zilveren Anjer voor zijn rol als moderne mecenas ten behoeve van kunst en cultuur.

Hans Noordmans (Franekeradeel, 1929 - Sneek, 01-2014) uit Sneek ontvangt postuum de Zilveren Anjer voor zijn inzet voor het behoud van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium te Franeker, het oudste nog werkzame planetarium ter wereld.

Jaap van Velzen (Amsterdam, 1931) uit Diemen krijgt de Zilveren Anjer vanwege zijn inzet voor het behoud van het culturele erfgoed van het vooroorlogse joodse leven in Nederland.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor cultuur of natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.